Zrobiłam research i takie jednostki istnieją

A czymże jest krąg instruktorski ? Właśnie "... organem skupiającym liderów wędrowniczych (zuchowych, harcerskich), wspierającym metodycznie środowiska ..."leon01 pisze:Na przykład Wędrowniczy Krąg Rady Hufca Katowice, nie jest podstawową jednostką organizacyjną, a organem skupiającym liderów wędrowniczych, wspierającym metodycznie środowiska.
Przypominam że napisałem "... skupiającym liderów wędrowniczych (zuchowych, harcerskich), wspierającym metodycznie środowiska ...".VonSNAKE pisze:Hmm widzę pewną niespójność, otóż będąc funkcyjnym w DH, mając swój wiek starszyzny i nie posiadając naramiennika wędrowniczego, w momencie zamknięcia próby instruktorskiej co będę miał wspólnego z użytym przez 19kldh sformułowaniem lider wędrowniczy będąc członkiem kręgu instruktorskiego? Więcej będzie miał wspólnego wędrownik 20 letni po próbie wędrowniczej.
czyli jestem liderem harcerskim a nie liderem wędrowniczym jak sam piszesz czyli łopatologicznie:19kldh pisze:Przypominam że napisałem "... skupiającym liderów wędrowniczych (zuchowych, harcerskich), wspierającym metodycznie środowiska ...".
Czyłi "łopatologicznie" - będąc "funkcyjnym w DH" (drużynowym, przybocznym) jesteś "liderem harcerskim". A "funkcyjnym w GZ", "liderem zuchowym". Teraz już "masz spójność" ?