monika.jurecka@zhp.pl pisze:Druhny i Druhowie
Po pierwsze przepraszam za wcześniejszy brak odpowiedzi.
Po drugie decyzja o udostępnieniu forum tylko dla osób zalogowanych jest decyzją moją, a nie druhny Magdy Suchan, - dlatego prosiłabym o nie obrażanie jej.
Po trzecie decyzję taką podjęłam, ponieważ:
- nie wszystkie dyskusje prowadzone na forum są godne instruktorów ZHP tym samym stawiają w złym świetle Związek
- część moderatorów niestety nie wywiązuje się ze swoich obowiązków
Jeśli uda nam się wypracować zasady pracy, które będą satysfakcjonowały wszystkich to powrócimy do forum otwartego.
Czuwaj
hm. Monika Jurecka HR
członkini GK ZHP
rafal bednarczyk pisze:...wstrzymajcie prosze swoje potrzeby uzewnetrzania w tej sprawie przynajmniej przez okres trwania przygotowan do pogrzebu jesli juz nie do konca ogloszonej w ZHP zaloby.
CZUWAJ!
R. Bednarczyk
Minęła nie tylko żałoba, ale i kolejne kwartały, dh. Monika już nie jest członkiem GK, a forum nadal zamknięte. Prywatnie Monikę nawet lubię (bo to miła panna i ma taki ładny uśmiech), jednak aby być w zgodzie z własnymi zasadami muszę stwierdzić, że deklaracje i wyjaśnienia, złożone przez reprezentantów GK na spotkaniu w Funce... były tylko słowami, łatwymi do powiedzenia, pustymi obietnicami.
Jakiś czas temu wyrażałem tu opinię, że na zamknięciu forum zyskają na inne serwisy. Jeszcze niedawno w jednej z rozmów ze znajomymi instruktorami zgodziliśmy się, że decyzja była zaplanowanym ruchem mającym na celu likwidację jednego z ostatnich narzędzi społecznościowych utrzymywanych przez ZHP, obietnice sprawdzenia zawartości
oraz poprawienia działań moderatorów były na pokaz (bo nikt nie zamierzał tego robić, ani też przywracać poprzedniej formy dostępu do treści forum) i że cel został osiągnięty, bo w porównaniu z dawną aktywnością to forum jest martwe - życie przeniosło się do serwisów poza serwerami ZHP oraz na Facebook.
Dlatego z przyjemnością dostrzegam, że serwis ponownie odżył, wbrew odgórnym decyzjom. Mała rzecz, a jednak cieszy.