Rozliczenie środków z kart zlotowych - pierwsze wieści
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
Na ZHP.pl pojawiła się notka:
http://www.zhp.pl/index.php?do=news&nav ... 11&id=5328
Dla ułatwienia dodam że kontakt do hm. Moniki Pater można znaleźć tutaj:
http://gk.zhp.pl/index.php?do=standard& ... ,0015,0004
Czyli jednak coś się ruszyło i to w miarę szybko.
Nie widzę natomiast tych zasad dokonywania zakupu na stronie 4z. Może ktoś to znalazł?
http://www.zhp.pl/index.php?do=news&nav ... 11&id=5328
Dla ułatwienia dodam że kontakt do hm. Moniki Pater można znaleźć tutaj:
http://gk.zhp.pl/index.php?do=standard& ... ,0015,0004
Czyli jednak coś się ruszyło i to w miarę szybko.
Nie widzę natomiast tych zasad dokonywania zakupu na stronie 4z. Może ktoś to znalazł?
Pozdrawiam
orcus
.: Linux is like a wigwam - no gates, no windows and Apache inside :.
orcus
.: Linux is like a wigwam - no gates, no windows and Apache inside :.
temat kart płatniczych cieknie jak krew z nosa co jest wogóle szczytem bezczelności i w porządnej organizacji nie powinno mieć miejsca.
Za to temat ostatniego obiadu, którego nie dostaliśmy całkowicie umarł. Nie było nawet żadnych wyjaśnień z GK więc wysoko postawiony instruktor ZHP który zarobił kupę szmalu może spać spokojnie :]
Za to temat ostatniego obiadu, którego nie dostaliśmy całkowicie umarł. Nie było nawet żadnych wyjaśnień z GK więc wysoko postawiony instruktor ZHP który zarobił kupę szmalu może spać spokojnie :]
Darek
już były drużynowy
już były drużynowy
Myślę że jeszcze długo temat rozliczenia będzie tematem tabu.
Z tego wszystkiego unosi się wielki smród!!!!
Cała "góra" siedzi cicho, są tacy co tłumaczą się przed SH....
Ale jak zwykle po tyłku dostają drużynowi którzy muszą się tłumaczyć z niegospodarności i bezradności podobno HARCMISTRZÓW!
Odwaga naszych władz sięga powoli bruku. Nikt z nich nie ma cywilnej odwagi wyjść do wszystkich i powiedzieć jak jest, przyznać się do błędów!
No ale po co, kiedy można jeszcze pomanipulować informacjami, ludźmi no i oczywiście poobracać kasą.
Ciekaw jestem co planują ci sami ludzie na następny zlot. Pewnie już zacierają ręce...!
Z tego wszystkiego unosi się wielki smród!!!!
Cała "góra" siedzi cicho, są tacy co tłumaczą się przed SH....
Ale jak zwykle po tyłku dostają drużynowi którzy muszą się tłumaczyć z niegospodarności i bezradności podobno HARCMISTRZÓW!
Odwaga naszych władz sięga powoli bruku. Nikt z nich nie ma cywilnej odwagi wyjść do wszystkich i powiedzieć jak jest, przyznać się do błędów!
No ale po co, kiedy można jeszcze pomanipulować informacjami, ludźmi no i oczywiście poobracać kasą.
Ciekaw jestem co planują ci sami ludzie na następny zlot. Pewnie już zacierają ręce...!
-
- Starszy użytkownik
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Sprawa obiadu z 10 dnia zlotu za który zdaje się wszyscy zapłaciliśmy a nikt go nie dostał (78 tys. przepadło), też chyba już gdzieś zamieciona pod dywan, bo cicho jakoś.
---- www.i-militaria.com ----
Militaria, mundury historyczne, bojówki w niskich cenach dla Twojej drużyny!!!
Militaria, mundury historyczne, bojówki w niskich cenach dla Twojej drużyny!!!
-
- Stały bywalec
- imię i nazwisko: Janusz Sikorski
- stopień instruktorski: hm
- stopień harcerski: HR
- Hufiec: Ziemi Tyskiej
- Chorągiew: Śląska
- organizacja: ZHP
- Kontakt:
Mam nadzieję, że jest o tym cicho bo to musi potrwać, a nie dlatego, że ktoś zamiata następna kupe pod dywan. Mam nadzieję, że ZHP skonczyło z takimi praktykami. JEŚLI KTOŚ COŚ UKRADŁ TO MA IŚć DO WIęZIENIA A MY MAMY O TYM WIEDZIEć.
hm. Janusz Sikorski HR
Redaktor Naczelny czasopisma "Harcerz Rzeczypospolitej"
lesni.pl hr.bci.pl
Przewodniczący ŚKPW
Redaktor Naczelny czasopisma "Harcerz Rzeczypospolitej"
lesni.pl hr.bci.pl
Przewodniczący ŚKPW
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Januszu powiem szczerze nie bardzo wiem co by mogło tutaj czekać
był ogłoszony konkurs i jakaś firma go wygrała...podpisała umowe zgodnie z którą wynika co mieli zapewnić i albo tam było zapewnienie tego posiłku a firma go nie podała albo tego zapewnienia nie było i ktoś może nie chcieć się teraz przyznać że źle skonstruował umowę
jesli zaś zgodnie z umową firma miała podac 10 obiad a go nie podała to sprawwa jest prosta - nienalezyte wykonanie zobowiązania i są konkretne kroki do tego żeby od prywatnej firmy dochodzić takiego roszczenia - wiem że ktoś zaraz zarzuci że znów prawo wkrada się na to forum - ale co byście zrobili gdyby firma od której wynajęliscie autokar na obóz nie podstawiła go i musielibyście jechać pociągiem....czekalibyście pół roku na coś...czy zadzwonili do tej firmy i poprosili o zwrot pieniędze za ten autokar??
aha żeby nie było- na zlocie pojawiłem się tylko gościnnie więc nie mam się niby o co kłócić ale osobiście słyszałem tłumaczenie w stylu "a co się harcerz o jednego schabowego będzie rzucał...." no chyba nie w tym rzecz
był ogłoszony konkurs i jakaś firma go wygrała...podpisała umowe zgodnie z którą wynika co mieli zapewnić i albo tam było zapewnienie tego posiłku a firma go nie podała albo tego zapewnienia nie było i ktoś może nie chcieć się teraz przyznać że źle skonstruował umowę
jesli zaś zgodnie z umową firma miała podac 10 obiad a go nie podała to sprawwa jest prosta - nienalezyte wykonanie zobowiązania i są konkretne kroki do tego żeby od prywatnej firmy dochodzić takiego roszczenia - wiem że ktoś zaraz zarzuci że znów prawo wkrada się na to forum - ale co byście zrobili gdyby firma od której wynajęliscie autokar na obóz nie podstawiła go i musielibyście jechać pociągiem....czekalibyście pół roku na coś...czy zadzwonili do tej firmy i poprosili o zwrot pieniędze za ten autokar??
aha żeby nie było- na zlocie pojawiłem się tylko gościnnie więc nie mam się niby o co kłócić ale osobiście słyszałem tłumaczenie w stylu "a co się harcerz o jednego schabowego będzie rzucał...." no chyba nie w tym rzecz
Ostatnio zmieniony 21 sty 2008, 11:51 przez Alek, łącznie zmieniany 1 raz.
Per Concordia Ad Victoria
-
- Starszy użytkownik
- Hufiec:
- Chorągiew:
macie nadzieje że ktoś cokolwiek rozliczy ? mineło kilka miesięcy a podobno mocno tam pracowali... czyżby zostały tylko chęci do rozliczenia a chęci pracy nie ma? może ztrudnić chętnych harcerzy do pomocy ?? Czyżby kadra która daje nam autorytet się gdzieś nagle zgubiła, albo może pochłneły ich tony paragonów ? Pełno w tym niedociągnieć a tuż tuz nadchodzi "silesia 2007" czyli pewnie kasy nie zobaczymy do zlotu w krakowie... coś tu "śmierdzi" ktoś powinnien za ot odpwiedziec albo przynajmniej podac jakaś realną informację 

ćw. Sebastian Derner
Patrol Wędrowniczy „Czarna Godzina“
12 DSH „Żywioły“ im. Gen. Mariusza Zaruskiego
Hufiec Ziemi Mikołowskiej
Chorągiew Śląska ZHP
Członek Zespołu Promocji i Informacji Hufca Ziemi Mikołowskiej
Patrol Wędrowniczy „Czarna Godzina“
12 DSH „Żywioły“ im. Gen. Mariusza Zaruskiego
Hufiec Ziemi Mikołowskiej
Chorągiew Śląska ZHP
Członek Zespołu Promocji i Informacji Hufca Ziemi Mikołowskiej
Ja powiem tak; przykro mi jest kiedy patrze na takie sytuacje i zdarzenia mające miejsce w naszym Związku. Zgodnie z paragrafem 19 statutu każdy członek ZHP ma prawo się wypowiedzieć w sprawach ZHP
I tak też uczynię z pełna odpowiedzialnością że to co się dzieje z rozliczaniem zlotu mozna krótko nazwać "dziadostwem"!!!
Tak, tak. Jako instruktor sam odpowiadam za majątek Związku i poczuwam się do rzetelnej pracy na jego rzecz.
Słyszę głosu instruktorów, rodziców i innych osób zaangażowanych w pracę ZHP i samego zlotu. Dochodzą wszyscy do wniosku, że nalezy postawić pewne ultimatum; albo osoby odpowiedzialne podadzą w oficjalnym komunikacie stan rozliczeń i informacje nt. ich przebiegu albo wszyscy zainteresowani dotrą do prasy ogólnokrajowej i lokalnej w celu opublikowania zaistniałej sytuacji z podaniem nazwisk osób odpoiwedzialnych za zlot!
Proszę o wypowiedzi wszystkich podzielających lub nie ten sposób perswazji...
I tak też uczynię z pełna odpowiedzialnością że to co się dzieje z rozliczaniem zlotu mozna krótko nazwać "dziadostwem"!!!
Tak, tak. Jako instruktor sam odpowiadam za majątek Związku i poczuwam się do rzetelnej pracy na jego rzecz.
Słyszę głosu instruktorów, rodziców i innych osób zaangażowanych w pracę ZHP i samego zlotu. Dochodzą wszyscy do wniosku, że nalezy postawić pewne ultimatum; albo osoby odpowiedzialne podadzą w oficjalnym komunikacie stan rozliczeń i informacje nt. ich przebiegu albo wszyscy zainteresowani dotrą do prasy ogólnokrajowej i lokalnej w celu opublikowania zaistniałej sytuacji z podaniem nazwisk osób odpoiwedzialnych za zlot!
Proszę o wypowiedzi wszystkich podzielających lub nie ten sposób perswazji...
-
- Starszy użytkownik
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
z tego co dowiedziałem się dzisiaj od jednej z drużynowych z naszego szczepu coś już w tym kierunku ruszyło...
"jeśli zobaczysz iskrę w oczach zucha, dokonaj wszelkich starań by nie zagasła lecz stała się wędrownicza watrą" /Michał Gławdel/
kl. phm skaut5
www.puszcza.net
www.drezdenko.zhp.pl
kl. phm skaut5
www.puszcza.net
www.drezdenko.zhp.pl
nowoczesne kuchnie warszawa