Co to jest "nieprawdziwy" mąż?izu pisze:nie wiem jak mam to napisac ale u nas w hufcu jest taki zwyczaj ze kazdy (prawie) ma rodzinke (mąz żona dzieci) wiecie o co chodzi.. nom i ja poszukuje męza.. może ktoś chętny... ?? ;D:D oczywiscie nie prawdziwego jak niektórzy twierdzą..:P czekam na odpowiedzi i propozycje..
:P z góry thx.. :**:
Niestety, mam prawdziwą żonę.Klaudd pisze:drogi maćku.. nieprawdziwy mąż to jest taki z którym nie zawarłeś przysiegi tylko poprostu to jest na takiej zasadzie jak zabwa w przedszkolu:D:Dale kazdy ma u nas taki zwyczaj i jest miło..:D:P a jesteś zaineresowany??:):)
:D
W przedszkolu to było tak: ty będziesz mamą, ja tatą, a on będzie naszym synem, a ona córką.dominik jan domin pisze:Maćku, bez przysięgi, to życie na kocią łapę. Mysmy się tak w przedszkolu nie bawili, ale cóż, nowe pokolenie wcześniej zaczyna.
Osobiście: nie reflektuję.
Do czego to prowadzi? Tylko na tyle cię stać wobec argumentacji? Hm, to istotnie dużo.Mr.Daf pisze:Gad... nazwij to jak chcesz tylko nie MęŻEM bo znowu Ci zasyfią temat i nie będzie o tym o czym ma być.
Nazwijmy Męża - glizdą ...a żonę - marchewką ... na czas aktywności w temacie ... będzie spokój <ściana> ;/
No tak, kwestie etyki i wychowania, to sprawy bzdurne i nieistotne, a dyskusja na ten temat do niczego nie prowadzi.Mr.Daf pisze:Na co mnie stać na to mnie stać - absolutnie nie chcę się wdawać w kolejną bzdurną rozmowę na temat bzdurnych i mało istotnych spraw... takie jest moje zdanie tylko chcę uchronić innych przed nie potrzebną dyskusją która do niczego nie prowadzi.
A ironie sobie daruj, bo nie jest tutaj na miejscu...
A ja z uporem maniaka twierdzę, że temat świadczy o tym, że nie masz pojęcia o tym, co to jest harcerstwo. Znam kilkudziesięciu ludzi, których taki temat obraża, bo pojęcia "mąż" i "żona" są dla nich święte. Ale co cię to obchodzi, że kogoś obrażasz, ważne, żeby dobrze się bawić, prawda?Mr.Daf pisze:Nie znasz chyba pojęcia dyskusja na temat... bo temat tej dyskusji brzmi "poszukiwania męża harcerskiego" czy Ci się to podoba czy nie. Więc nie zaczynaj 2 raz tego samego to po pierwsze.
Polecam lekturę www.netykieta.net (ew. google.pl netykieta)