Komenda Chorągwi Stołecznej ZHP zleciła mi przygotowanie służby porządkowej na biwaku związanym z uroczystością Odnowienia Przyrzeczenia Harcerskiego w dniu 1 sierpnia br.
Służbę pełnimy na terenie Harcerskiego Ośrodka Specjalnościowego na Cyplu Czerniakowskim (za Stadionem Legii) od rana 30 lipca do wieczora 2 sierpnia. Chętni do udziału w HSP z wyposażeniem na biwak (w tym oczywiście mundur) powinni się zameldować na HOS wieczorem, 29 lipca.
Jeśli ktoś z was szykuje się na udział w Zabezpieczniu, to proszę o zwrotny mail lub sms na komórkę 503 664 824.
Podobnie jeśli ktoś ma pytania
Czuwaj!
PHM Maciej Pietraszczyk
Odnowienie przyżeczenia
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
Maciej Pietraszczyk 503-664-824
hsg@zhp.pl; maciej.pietraszczyk@strazgraniczna.pl
Nad sruby korouhev zavlála, to v¹ak neznaèÃ, ¾e je tam sláva,
v¹em vìrným poka¾dé nesmÃrnou sÃlu a jednotu dává,
ve znaku kalich, v kalichu vÃra, jen pravda vÃtìzÃ, v pravdì je sÃla.
hsg@zhp.pl; maciej.pietraszczyk@strazgraniczna.pl
Nad sruby korouhev zavlála, to v¹ak neznaèÃ, ¾e je tam sláva,
v¹em vìrným poka¾dé nesmÃrnou sÃlu a jednotu dává,
ve znaku kalich, v kalichu vÃra, jen pravda vÃtìzÃ, v pravdì je sÃla.
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
Co do Krzyża bez zrealizowanej próby harcerza... to właściwie po co taka próba? Staje się ona bezcelowa, bo ma ona przygotować do bycia w pełni członkiem ZHP... Ech, ja bym się na to nie zgodziła, ale to moje zdanie. Postępujcie słusznie i sprawiedliwie. Pozdrawiam:)
"Jeśli zobaczysz iskrę w oczach zucha dokonaj wszelkich starań by nie zgasła, gdy ujrzysz dogasający żar w spojrzeniu wędrownika pozwól mu zapłonąć na nowo"
------------------------------------------------------------------
Harcerski Krąg Akademicki "Czogori" w Olsztynie
------------------------------------------------------------------
Harcerski Krąg Akademicki "Czogori" w Olsztynie
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
cały świat odnawia o 8:00.Aneta pisze:no właśnie, my też mamy zamiar zrobić to o 4.02, w końcu chcemy się połączyć z całym światem
http://scout.org/en/information_events/ ... t_jamboree
phm. Jakub Król
Polski Kontyngent na Roverway 2009
były drużynowy 144 PDH "SZANIEC" im. Alka Dawidowskiego
skAlpel.harce - szukamy tłumaczy!
Polski Kontyngent na Roverway 2009
były drużynowy 144 PDH "SZANIEC" im. Alka Dawidowskiego
skAlpel.harce - szukamy tłumaczy!
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
hmmm... to co mi się ubzdurała ta 4.02???? Jak zwykle mam nie świeże informacjekiubik pisze:cały świat odnawia o 8:00.Aneta pisze:no właśnie, my też mamy zamiar zrobić to o 4.02, w końcu chcemy się połączyć z całym światem
http://scout.org/en/information_events/ ... t_jamboree

-
- Nowicjusz
- imię i nazwisko: Marek Pęczak
- stopień instruktorski: phm
- stopień harcerski: HR
- Hufiec: Zabrze
- Chorągiew: Śląska
- organizacja: ZHP
- Kontakt:
No to my się z tego wyłamiemy i zrobimy o 4:02. bo cała kadra NALu to harcerze, i o 7:00 to my dzieci budzimy, więc my zrobimy tak jak nam pasuje. A wydaje mi się że jak będzie się wspominać ten dzień to bardziej będzie pamiętało się tą światową datę niż godzinę. takie jest moje zdanie
phm. Marek Pęczak
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
i znowu miałem rację. jak zwykle z wielkiej akcji, wielki problem. Tak to jest kiedy robi się coś na siłę, 'hasłowym' nurtem. Bez rozważenia całości.
Dla mnie dalej pozostają niewyjaśnione wątki tego co z nieskładającymi. To jest trochę jak zabrać harcerza na zjazdy linowe, kazać mu klarować liny, a potem cieszyć się z naszych zjazdów.
Niekonieczna obecność instruktora - może i zgoda. Czyli co? zbuntowane grupki harcerzsy po lat 13 będą organizowały sobie 'oDNofffiOkA' po krzakach? Moim zdaniem - instruktor tak, nie jako odbierający, ale jako pilnujący całości.
A co szanownym (może nie koniecznie najliczniejszym, ale całkiem niemałym) gronem osób, któr ślubowały wierność Polsce Ludowej? Niekoniecznie nawet z własnego wyboru. Odnowienie (w obecnej treści) czy ponowienie (w 'starej' wersji)?
Dla mnie dalej pozostają niewyjaśnione wątki tego co z nieskładającymi. To jest trochę jak zabrać harcerza na zjazdy linowe, kazać mu klarować liny, a potem cieszyć się z naszych zjazdów.
Niekonieczna obecność instruktora - może i zgoda. Czyli co? zbuntowane grupki harcerzsy po lat 13 będą organizowały sobie 'oDNofffiOkA' po krzakach? Moim zdaniem - instruktor tak, nie jako odbierający, ale jako pilnujący całości.
A co szanownym (może nie koniecznie najliczniejszym, ale całkiem niemałym) gronem osób, któr ślubowały wierność Polsce Ludowej? Niekoniecznie nawet z własnego wyboru. Odnowienie (w obecnej treści) czy ponowienie (w 'starej' wersji)?
phm. Damian Drewulski - wieczny Adept
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
No to, że w mojej drużynie nie ma instruktora ( i może być problem ze znalezieniem jakiegoś na 1 sierpnia) to nie znaczy od razu, że jestem zbuntowanym 13latkiemdamiannelus pisze:Niekonieczna obecność instruktora - może i zgoda. Czyli co? zbuntowane grupki harcerzsy po lat 13 będą organizowały sobie 'oDNofffiOkA' po krzakach? Moim zdaniem - instruktor tak, nie jako odbierający, ale jako pilnujący całości.

A nawet jeśli znajdziemy instruktora to cała organizacja i tak spada na kadrę drużyny.
pwd. Piotr Grabowski
przyboczny 34 DH "Watra" im. Braci Buchalików
przyboczny 34 DH "Watra" im. Braci Buchalików
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
nowoczesne kuchnie warszawa