CYTUJę
Myślałem, że sprawa używania języka polskiego na forum jest oczywista. Z dyskusji prowadzonych na forum wnioskuję, że jednak nie.
Wszelkie argumenty dotyczące polskich liter, które sugerują, że nie wszystkie przeglądarki je obsługują lub inne podobne, są jak najbardziej niepoprawne. Nie istnieje na forum problem obsługi polskich liter.
Podkreślam jeszcze raz - na forum należy używać języka polskiego wraz z polskimi czcionkami, ortografią i gramatyką.[/b]
[Edytowany przez kojot dnia 08.10.2003 o 09:37 ]
KONIEC CYTATU
Nie zapomnę wypowiedzi Administratorów Galerii na temat druha dyslektyka i poprawnej gramatyki w wypowiedziach na forum. Postanowiłem napisać teraz o tym, gdyż znalazłem pewien "kwiatuszek". Oto on:
Świetne jest stwierdzenie ..."zapis pisze"... - a nas odsyłaliście do słowników i pisaliście o tym, że robienie błędów stylistycznych, gramatycznych i ortograficznych jest lekceważące dla współrozmówców. Ech... - niech to obowiązuje w obie strony...barnrot napisał:
A dlaczego "jednostką organizacyjną"? Galeria w żaden sposób nią nie jest, chociażby przez efemeryczną formę przynależności do niej i jej wirtualny charakter.
Zapis pisze o przynależności organizacyjnej projektu, a nie prawie, które nas obiowiązuje. To różnica.
GK ma ten "kociołek" na głowie od samego początku. Charakter relacji między GK a Galerią nie zmienia się ani na jotę (pomijam umowy, bo to psrawa między autorami a ZHP). Ale, jak piszę, charakter relacji się nie zmienia, tyle że dotąd Galeria podlegała komu innemu w GK. To wszystko.