dominik jan domin napisał:
Słonko - zrób takie.
I rozprowadzaj.
Niech mi druh uwierzy, że jakbym mógł, zrobiłbym je i rozprowadzał.
dominik jan domin napisał:
JA i moja druzyna nosić takich nie będziemy. Bo potrzeba nam budowania swpójności środowiska - a do tego lepsza jest koszulka druzyny.
Do wspójności drużyny nie są konieczne koszulki. A mi chodzi coś więcej niż pokazanie, że jesteśmy harcerzami. Ale widzę, że nikt prawie nie jest tym zainteresowany. Cóż, chyba nie rozumiecie mojej idei tego pomysłu, albo uważacie to za głupstwo. Albo może was nie interesuje, rozwinięcie harcerstwa? Rozpowrzechnianie jej idei pokazywanie tego ludziom. Dzieciom i młodzierzy, Własnie wczoraj doszłem do wniosku, że ten temat bardziej powinien się znajdowac w dziale - Harcerskie idały.
A może zamiast pokazywać się w koszulkach, że jestesmy harcerzami, powinniśmy właśnie dawać wzór naszego zachowania? Tym zachowywaniem pokazywać na innych spotkaniach młodzierzowych, gdzie uczestniczymy, że jesteś harcerzami. Od tego powinniśmy chyba zacząć. I do takiego wniosku chciałem też dąrzyć w tej duskusji. Jak, gdzieś na forum padło stwierdzenie, że to właśnie MY, harcerze... tylko my możemy tą naszą młodzierz zabrać od telewizji, komputera, i innych rzeczy. To własnie my możemy coś zrobic z tym wszystkim. Tak, druhny i druhowie. Ja to czuję ja to wiem. Ja CHCę. Pokażmy ludziom kim jesteśmy. Pokażmy co potrafimy. Pokażmy na co nas stać. Pokażmy, że taki krzyz jaki nosimy na piersi, nosza najdzielniejsi. Wiem, że w naszym związku są też pseudoharcerze, nie ma też harcerzy idealnych. Ale sa z dobrymi chęciami, z wieloma pomysłamo, szalonymi, tacy, ktorzy moga coś świetnego wprowadzic dla ludzkości. Tak, dobrze przeczytaliście i nie przesadzam. Spóbujmy coś zrobić. Spróbujmy pokazać, że są ludzie, ktorzy się nie boją dkononać czegoś co mogło by zmienić wszystkich.
Koszulki się podrą, a zachowanie pozostanie.
Ja was tylko proszę. Pzemyślcie to. Proszę!