Co taki "portal" mieć powinien ??
Powinien :
- mieć łatwy adres (to akurat mamy

)
- forum (to też dzieki Bogu mamy)
- coś w rodzaju Interaktywnego Skarbca Zadań - coś działającego na zasadzie Księgi Gości, gdzie można umieszczać krótkie pomysły na zbiórki, bez wysyłania ich do administratora i czekania miesiąc, aż to się znajdzie na stronie

- linkownię do stron www drużyn grunwaldzkich (można się pokusić o swoistą "bazę danych")
-
na pewno trzeba poprawic sposób wyświetlania newsów (lub po polsku "nowości" )na stronie. Aktualnie znajdują sie tam wiadomości z 2001 roku (na samym dole) co sprawia, ze strona jest dłuuuga jak makaron. Stworzenie "Archiwum" mogłoby trochę skrócić ten "makaronik".
- myślę, że można zrobić coś na wzór "Grunwaldzkiej Bazy Grafiki WWW" - możnaby tam umieszczać gify na strony drużyn grunwaldzkich (np. obrazki herbów, rycerzy itp.), co ułatwi pracę webmasterom.
- przejrzyste menu zbudowane na krótkiej zasadzie : Aktualności, Współzawodnictwo, Działalność "Wspólnoty" (w tym cała część wydawnicza), Wspomnienia ze zlotów, Linki.
Skróci to menu i sprawi, że będzie ono bardziej "przyjazne w nawigacji"
Stworzenie takiego portalu może okazać sie pomysłem ambitnym, ale na pewnio nie niemożliwym do zrealizowania. Chętnych też pewnie trudno będzie znaleźć. Dlategoteż (skoro już rzuciłem hasło) moge zaoferować pomoc, oczywiście na granicy swoich możliwości (znam troche HTML, mam stały dostęp do internetu w domu). Mogę się zajmować np. "sprawami porzadkowymi" - czyszczenie, sprawdzanie, pomniejsze aktualizacje itp. Jeśli zajdzie taka potrzeba, to pomogę - ale w umiarkowanym zakresie (szkoła i drużyna się kłania). Proponuję na sejmiku zimowym wśród drużynowych zapytać, czy nie mają nikogo uzdolnionego informatycznie i czy taka osoba chciałaby współtworzyć portal.
pwd. Mikołaj Leszczyński HO
Drużynowy 3 Sierpeckiej Grunwaldzkiej Drużyny Harcerskiej "Semper Magna" im. Bohaterów Grunwaldu