Z wielkim zdziwieniem przeczytałam to co napisał Michał. Michale, ja szczerze mowiąc nie łapię się w zawiłosciach tego, co się w galerii dzieje, mimo, ze oficjalnie [

)))))] jestem członkiem rzeczonej od jakiegoś czasu. I od jakiegoś czasu tak sobie podgladam zdjęcia w galerii. Czasem czytam komentarze. Nie znam niuansów regulaminów czy kolejnych zmian jakie w galerii zachodziły, ale... Ale chyba cos jest nie tak, prawda??
> Nie ma ludzi niezastąpionych.
Jesne, ze nie ma.
Ale są mniej lub bardziej wartościowi z punktu widzenia danej grupy. Ja na przyklad czuję sie zdecydowanie bezwartościowym "członkiem" galerii - nie dodaję zdjęć, nie komentuję ich, nie potrafię rzetelnie ocenić czy dać rad jak robić je lepiej.
Chyba nie ma się co sprzeczać ze stwierdzeniem, ze Panwac nalezy do grupy tych najbardziej aktywnych i profesjonalnych twórców, dlatego z punktu widzenia galerii, jak i (w co głeboko wierzę) realizacji jej celów jest jednym z najbardziej wartosciowych.
[ufffff... to mi tak mocno socjologicznie wyszło - wybaczcie, sesja w toku

)) ]
> A celami Galerii nie jest generowanie ruchu w niej samej, ruch - dodawane fotografie,
> komentarze, nie musi być też wcale miernikiem realizacji celów Galerii.
Pytanie o cele galerii juz padło. Ja nieco z innej beczki. Ja też myslę, że nie sam fakt dodawania zdjęć czy ich komentowania jest tu najistotniejszy. Myśle, ze ważna jest przede wszystkim zawartość galerii - to, zeby zawierala zdjęcia pokazujace nasze rzeczywiste działania; zdjęcia, na ktorych (w połączeniu z tytulem i opisem) "czuć" będzie harcerstwo. A przy okazji, by te prace miały jak najwyższą wartość artystyczną i techniczną. Zgodzisz sie ze mną??
> Tylko dlaczego ja to muszę powtarzać w każdym nowym wątku? Przeraża mnie, że można >myśleć takimi kategoriami pełniąc funkcje w organizacji wychowawczej.
???
nie rozumiem...
> Budowanie własnego ego przy użyciu mechanizmów Galerii, również nie służy jej dobru.
Ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj................. Robi się niemiło.... Tylko po co??
> Czemu więc? Nie moja to sprawa, jako członka zespołu Galerii, zajmować się tym, kto kogo tu lubi.
Oczywiscie, ze nie. Ale może Cię interesować to, jaki kto ma wpływ na zawartośc galerii i poziom prac w niej prezentowany. Panwac ma znaczącą - dużo fachowych komentarzy, dobre zdjęcia, trafne uwagi.
> I nie jest moim obowiązkiem ogłaszać komukolwiek poza autorem, dlaczego fotografia została >wycofana.
hmmm...
No chyba nie do końca. Byłoby miło dać choćby krótkie info na ten tamet. To swiadczy o pewnym szacunku do odbiorców. Bo kto ma im to wyjaśnić?? Bylo coś i nie ma.... Myślę, że bardziej leży to po stronie administratorów galerii niz Panwaca jako uzytkownika. Szczególnie, że jak rozumiem list skierowany był do niego. Ja dziwnie bym się czula gdybym miała opublikować list, który ktoś wyslał tylko do mnie...
> Nie jest moim zadaniem traktowanie panwaca czy jego fotografii inaczej, lepiej ani gorzej niż >innych Użytkowników. Mogę jedynie uczyć się od niego pewnych umiejętności, których i tak nie >śmiałbym wykorzystać. Niejeden politolog przestudiowałby z chęcią ten przypadek.
Politologiem nie jestem, tylko marnym, nieopierzonym jeszcze socjologiem

Ale wyznam szczerze, że nie do końca rozumiem tą część Twojej Michale wypowiedzi...
pozdrawiam serdecznie