Furażerki.. kto może nosić?
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Według regulaminu mundurowego (http://dokumenty.zhp.pl/pliki/glowny_20 ... 9_2005.pdf) - drużyna harcerska może nosić szare/zielone furażerki bez posiadania specjalności.
Z drugiej strony ja się nie znam i truskawki cukrem posypuję, bo kiedyś dostałem ochrzan za pomysł kapeluszy skautowych u chłopców harcerzy, które mimo, że dopuszczalne wg. regulaminu - są zarezerwowane dla wędrowników.
Z drugiej strony ja się nie znam i truskawki cukrem posypuję, bo kiedyś dostałem ochrzan za pomysł kapeluszy skautowych u chłopców harcerzy, które mimo, że dopuszczalne wg. regulaminu - są zarezerwowane dla wędrowników.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2012, 20:37 przez Folko, łącznie zmieniany 1 raz.
This world is made of LOVE & PEACE : VtS
66 Harcerska Drużyna Obronna "KaTet"
im. gen. Roberta Baden Powella
www.katet.pl
www.katet.pl
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Oczywiście, że nie - ale tak to już często jest, że bardziej można sobie problemów narobić łamiąc zwyczaj czy tradycję, niż przepisy 

This world is made of LOVE & PEACE : VtS
www.katet.pl
www.katet.pl
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
...bo na pewno proces wychowawczy się załamie jak u harcerzy dasz kapelusz skautowy.... przecież on jest "wybitnie wędrowniczy"... sic!
no ale autorytet "Druha"/"Druhny" ma często wyższy priorytet niż zdrowy rozsądek w ocenie pracy wychowawczej i doborze elementów składowych...
no ale autorytet "Druha"/"Druhny" ma często wyższy priorytet niż zdrowy rozsądek w ocenie pracy wychowawczej i doborze elementów składowych...
Per Concordia Ad Victoria
-
- Stały bywalec
- Hufiec:
- Chorągiew:
To jest jakaś paranoja. Rada drużyny określa barwy drużyny jak i nakrycie głowy. Jedynym rozsądnym i zgodnym z regulaminem mundurowym jest: jednolicie dla całej drużyny. No i oczywiście element umundurowania powinien być zgodny z tym regulaminem. Jeśli ktoś twierdzi inaczej niech pokaże ci zapis w regulaminie mówiący, że jest inaczej.
10 HDŻ Katowice
Zło dobrem zwyciężaj.
Zło dobrem zwyciężaj.
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Kiedyś Rada Szczepu pod wodzą Komendanta Szczepu i udziale klakierów (byłej kadry szczepu) specjalnie zaproszonej na tą radę odbyła nade mną sąd bo miałem czelność nabyć dla działaczy klubu specjalnościowego chusty z logiem klubu nadmieniam że oczywiście w innych barwach niż noszone w drużynach szczepu. Zarzucono mi m.in zamach na środowisko, rozbijanie środowiska i nie pomogło żadne tłumaczenie i przedstawianie regulaminów.
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Kiedyś Rada Szczepu pod wodzą Komendanta Szczepu i udziale klakierów (byłej kadry szczepu) specjalnie zaproszonej na tą radę odbyła nade mną sąd bo miałem czelność nabyć dla działaczy klubu specjalnościowego chusty z logiem klubu nadmieniam że oczywiście w innych barwach niż noszone w drużynach szczepu. Zarzucono mi m.in zamach na środowisko, rozbijanie środowiska i nie pomogło żadne tłumaczenie i przedstawianie regulaminów.
Folko pisze:Oczywiście, że nie - ale tak to już często jest, że bardziej można sobie problemów narobić łamiąc zwyczaj czy tradycję, niż przepisy
Ostatnio zmieniony 30 lis 2012, 08:49 przez Jarosław Szymaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały bywalec
- imię i nazwisko: Czesław Przybytek
- stopień instruktorski: hm
- stopień harcerski: HR
- Hufiec: Kraków-Krowodrza
- Chorągiew: Krakowska
- organizacja: ZHP
- Kontakt:
Folko pisze:Oczywiście, że nie - ale tak to już często jest, że bardziej można sobie problemów narobić łamiąc zwyczaj czy tradycję, niż przepisy
Jarosław Szymaniak pisze:Kiedyś Rada Szczepu pod wodzą Komendanta Szczepu i udziale klakierów (byłej kadry szczepu) specjalnie zaproszonej na tą radę odbyła nade mną sąd bo miałem czelność nabyć dla działaczy klubu specjalnościowego chusty z logiem klubu nadmieniam że oczywiście w innych barwach niż noszone w drużynach szczepu. Zarzucono mi m.in zamach na środowisko, rozbijanie środowiska i nie pomogło żadne tłumaczenie i przedstawianie regulaminów.
To trochę bardziej skomplikowane. Z tym przedstawianiem regulaminów ZHP, kontra "regulaminy" szczepu.Alek pisze:....nie warto być członkiem szczepu w którym się tak działa - zatem nie powinno być to kłopotem dla nikogo racjonalnie myślącego
nowoczesne kuchnie warszawa