Nowe forum - nowy blad

jak korzystać z forum, uwagi
Zablokowany
orcus
Stały bywalec
Posty: 1240
Rejestracja: 18 cze 2004, 23:08
Lokalizacja: 1 SDH Bastion
Hufiec:
Chorągiew:

Post autor: orcus » 14 mar 2006, 13:18

Cos jest nie tak:
http://forum.zhp.pl/viewtopic.php?id=2866&p=2

mniej wiecej od polowy strony mam wielka czcionke i wszystko sie rozjezdza. DOM inspector wskazuje ze w miejscu w ktorym zaczyna sie to dziac zamkniety jest div w ktory zamkniete sa poprzednie posty.

Jak na razei widze to tylko na tej jednej stronie, tego jednego watku, wiec moze po prostu ktos cos nie tak wpisal.

Przegladarka: Mozilla 1.7.5 pod RH9.2
jesli pod inymi przegladarkami blad nie wystepuje to zamieszczam screeny z watkami wygladajacymi prawidlowo dla porownania:
http://analiza.50webs.com/blad/1.html
http://analiza.50webs.com/blad/2.html
Pozdrawiam
orcus

.: Linux is like a wigwam - no gates, no windows and Apache inside :.

dominik jan domin
Stały bywalec
Posty: 1640
Rejestracja: 23 wrz 2004, 16:47
Lokalizacja: Klerycki Krąg Harcerski WICEK
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: dominik jan domin » 14 mar 2006, 13:29

Przeglądarka: IE6 pod WinXPHome - wygląda tak samo, czyli błędnie.
phm. Dominik Jan Domin HR

Klerycki Krąg Harcerski WICEK im. bł. ks. phm. Stefana Wincentego Frelichowskiego
Hufiec ZHP Toruń

kojot
Stały bywalec
Posty: 542
Rejestracja: 28 kwie 2002, 08:36
Lokalizacja: Hufiec Szczecin ZHP
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: kojot » 14 mar 2006, 14:19

Jest faktycznie - ale to blad piszacego posta - nie usunal niepotrzebnych znacznikow.
hm. Krzysztof Kujawski

orcus
Stały bywalec
Posty: 1240
Rejestracja: 18 cze 2004, 23:08
Lokalizacja: 1 SDH Bastion
Hufiec:
Chorągiew:

Post autor: orcus » 14 mar 2006, 14:23

kojot pisze:Jest faktycznie - ale to blad piszacego posta - nie usunal niepotrzebnych znacznikow.
cecha dobrego forum powina byc odpowrnosc na bledy uzytkownika. Wiec cos tu trzebaby poprawic. Moze jest na to gotowa latka?
Pozdrawiam
orcus

.: Linux is like a wigwam - no gates, no windows and Apache inside :.

kojot
Stały bywalec
Posty: 542
Rejestracja: 28 kwie 2002, 08:36
Lokalizacja: Hufiec Szczecin ZHP
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: kojot » 14 mar 2006, 14:27

Łatki raczej na to się nie znajdzie (chociaż kto wie - do napisania jest możliwa).
Na szybko proponuję ZI zmianę cssów, tak, żeby nawet jak user się pomyli - kod wyglądał poprawnie (czyli dodanie formatowania dla zwykłego tekstu).
Ostatnio zmieniony 14 mar 2006, 14:30 przez kojot, łącznie zmieniany 1 raz.
hm. Krzysztof Kujawski

orcus
Stały bywalec
Posty: 1240
Rejestracja: 18 cze 2004, 23:08
Lokalizacja: 1 SDH Bastion
Hufiec:
Chorągiew:

Post autor: orcus » 14 mar 2006, 15:03

Kwestia zmiany wpisu w BD. Forum nie pozwala na taki blad. Poprzednie pozwalalo dodac bledny wpis ale po prostu go nie interpretowalo w tak drastyczny sposob.

Czyli nie jest to zaden bug skryptu, bo post zostal za pewne skopiowany z poprzedniego forum.
Pozdrawiam
orcus

.: Linux is like a wigwam - no gates, no windows and Apache inside :.

kojot
Stały bywalec
Posty: 542
Rejestracja: 28 kwie 2002, 08:36
Lokalizacja: Hufiec Szczecin ZHP
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: kojot » 14 mar 2006, 16:26

orcus pisze:Kwestia zmiany wpisu w BD. Forum nie pozwala na taki blad. Poprzednie pozwalalo dodac bledny wpis ale po prostu go nie interpretowalo w tak drastyczny sposob.

Czyli nie jest to zaden bug skryptu, bo post zostal za pewne skopiowany z poprzedniego forum.
Racja.
Sugestia odnośnie zmiany CSSów pozostaje aktualna - chyba, że ZI będzie chciało przeglądać całą bazę w poszukiwaniu takich niedomkniętych znaczników.
hm. Krzysztof Kujawski

orcus
Stały bywalec
Posty: 1240
Rejestracja: 18 cze 2004, 23:08
Lokalizacja: 1 SDH Bastion
Hufiec:
Chorągiew:

Post autor: orcus » 14 mar 2006, 17:16

kojot pisze:Sugestia odnośnie zmiany CSSów pozostaje aktualna - chyba, że ZI będzie chciało przeglądać całą bazę w poszukiwaniu takich niedomkniętych znaczników.
Pozostaje tylko jedno - zaoferowac swoja pomoc - w przypadku gdy ZI nie bedzie moglo/chcialo sobie z tym poradzic piszcie - cos poradzimy. Jesli nie da sie wyciaganac wadliwych postow via SQL to trzeba bedzie przefiltrowac wszystkie przez jakis skrypt.
Pozdrawiam
orcus

.: Linux is like a wigwam - no gates, no windows and Apache inside :.

Speedy
Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 20 gru 2003, 21:31
Lokalizacja: -
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: Speedy » 14 mar 2006, 20:57

Z tego co mi wiadomo, w punbb można wyłączyć bbcode, ale takie rozwiązanie, to raczej ostateczność...
pwd. Piotr Wittchen
Wydział Systemów Informatycznych GK ZHP

orite
Starszy użytkownik
Posty: 222
Rejestracja: 13 mar 2005, 21:58
Lokalizacja: 5 DHS "Feniks"
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: orite » 17 mar 2006, 08:46

a ja z innej beczki:
dlaczego opcja "pokaż nowe posty" pokazuje 24h a nie posty od ostatniego logowania? jakbym chciała 24, to bym kliknęła w 24 :? a tak wchodzę kilka razy dziennie i część postów się powtarza, z tym że nie są oznaczone zielonymi kwadratowymi ikonami nowych postów.
Idę by dotrzeć, wręcz idę by iść - czynność jest skutkiem, przyczyną jest myśl...

panwac
Stały bywalec
Posty: 653
Rejestracja: 13 lip 2002, 20:11
Lokalizacja: HKW "Dal"
Hufiec:
Chorągiew:
Kontakt:

Post autor: panwac » 11 lip 2006, 17:49

O.K. - wyłapałem kolejny błąd: http://www.forum.zhp.pl/viewtopic.php?id=1604 - na dole strony formatowanie się rozsypało (pewnie niedomknięty znacznik).

Pozdrawiam
hm. Piotr Nowacki kpt.j.
instruktor Zespołu Pilota Chorągwi Łódzkiej ZHP
instruktor Retmanatu Hufca Łódź-Polesie - HKW "Dal"
WODNIACY | SZANTOWIĄZAŁKA | WENECJA

qbek
Użytkownik
Posty: 129
Rejestracja: 10 mar 2005, 20:40
Hufiec:
Chorągiew:

Post autor: qbek » 11 lip 2006, 19:44

nie niedomknięty, a zamknięty podwójnie...
usterka poprawiona...

pozdrawiam
JB

Zablokowany
nowoczesne kuchnie warszawa

Wróć do „O Forum...”