Witam
Borykam się z założeniem klubu w Hrubieszowie, ale na myśli mam coś takiego.
Służby mundurowe powoli przechodzą na systemy cyfrowe i jest możliwość pozyskania od nich sprzętu na 2m. Z tego co się orientuję to wykupienie a może jako OPP dostalibyśmy od Ministerstwa za darmo, oczywiście pod spełnieniem stworzenia sieci radiowej i danych radiowych. Rozwiązało by to problem zabezpieczenia różnych imprez. Harcerze nie musieli by mieć specjalnych uprawnień tylko wewnętrzne przeszkolenie. Co o tym myślicie.
Dwa kanały (częstotliwości) w paśmie strzeżonym (138-17
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Po pierwsze jakiego klubu zgodnie z § 8 rozporządzenia Ministra Infrastrukturyz 5.12.2008 r. w sprawie pozwoleń dla służby radiokomunikacyjnej amatorskiej pozwolenie jest wydawane się osobie prawnej, w tym terenowej jednostce organizacyjnej stowarzyszenia, a także stowarzyszeniu zwykłemu w rozumieniu ustawy z dnia 7 kwietnia 1989 r. - Prawo o stowarzyszeniach.Lex23 pisze:Borykam się z założeniem klubu w Hrubieszowie
czyli musisz znaleźć osobę prawną.
Pozyskanie sprzętu od służb mundurowych jest możliwe nie tylko z powodu cyfryzacji resortów ale:Lex23 pisze:Służby mundurowe powoli przechodzą na systemy cyfrowe i jest możliwość pozyskania od nich sprzętu na 2m. Z tego co się orientuję to wykupienie a może jako OPP dostalibyśmy od Ministerstwa za darmo, oczywiście pod spełnieniem stworzenia sieci radiowej i danych radiowych. Rozwiązało by to problem zabezpieczenia różnych imprez. Harcerze nie musieli by mieć specjalnych uprawnień tylko wewnętrzne przeszkolenie. Co o tym myślicie.
Harcerze nie lecz jednostka organizacyjna ZHP (ZHR itp.) tak musi posiadać pozwolenie na używanie określonych częstotliwości.Lex23 pisze:Harcerze nie musieli by mieć specjalnych uprawnień tylko wewnętrzne przeszkolenie. Co o tym myślicie.
Jeśli byście zaczęli nadawać na pierwszej lepszej to szybciej byście zwinęli (by wam zwinęli) sieć radiową niż ją byście stworzyli.
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Witam
OK, co do rozporządzenia jeszcze się dobrze nie zagłębiłem.
Co do pozyskiwania sprzętu to oczywiście z myślą o przeprogramowaniu a nie działaniu w pasmach innych służb?
Może nie chodziło mi o pasma strzeżone, ale chronione prawem.
A co do Chorągwi Stołecznej ZHP i przydziału częstotliwości, czy Druh z stamtąd się wywodzi, z kim można nawiązać kontakt, aby poprowadził w wystaraniu się przydziału częstotliwości a najlepiej takich samych lub w pobliżu, (ile to kosztuje Chorągiew).
Pozdrawiam
Leszek
OK, co do rozporządzenia jeszcze się dobrze nie zagłębiłem.
Co do pozyskiwania sprzętu to oczywiście z myślą o przeprogramowaniu a nie działaniu w pasmach innych służb?
Może nie chodziło mi o pasma strzeżone, ale chronione prawem.
A co do Chorągwi Stołecznej ZHP i przydziału częstotliwości, czy Druh z stamtąd się wywodzi, z kim można nawiązać kontakt, aby poprowadził w wystaraniu się przydziału częstotliwości a najlepiej takich samych lub w pobliżu, (ile to kosztuje Chorągiew).
Pozdrawiam
Leszek
nowoczesne kuchnie warszawa