i właśnie dlatego wiemy z doświadczenia że tak być nie może.mariuszm pisze:To podyskutujemy, ale nie na forum...
Trzeba zmienić strony. Zauważ, ze już prawie każdy inspektorat ma stronę zrobioną na czymś innym niż CMS ZHP. To o czymś świadczy.
W dodatku oficjalna strona zlotu w Kielcach jest robiona na JOOMLI. Do tego jeszcze warto dodać, że strona zlotu programowego też na CMS ZHP nie jest i możemy już więcej o CMS nie rozmawiać...
OK jak sie zmieni to wtedy będziemy rozmawiać. Wprowadzenie CMSa miało pewne założenia. Z częścią sie nie zgadzałem, nie miałem jednak na to żadnego wpływu. Natomiast jeśli ustali się coś innego to nie mam nic przeciwko. Ale najpierw trzebaby to właśnie ustalić.Potem będziemy się zastanawiać nad w miarę jednolitym wyglądem stron. Poza tym nie wiem z czego ma wynikać przymus jednolitego wyglądu. Jeśli z jakichś ustaleń sprzed lat, to może warto je zmienić...
Nie! Włamanie nie sprowadza się tylko do tego. To o czym piszesz dokonywane jest przez młodocianych h4x0r-ów. Natomiast nam grożą o wiele niebezpieczniejsze rzeczy i ludzie. Gdyby włamanie polegało na tym o czym mówisz to nie byłoby w Polsce pracy dla audytorów aplikacji www. Tymczasem rynek się co raz bardziej rozkręca i o audyt występują już na prawdę małe firmy. A co dopiero taka organizacja jak ZHP. W Polsce co prawda o wilczy bilet u usługodawców jest jeszcze trudno ale przy szkodach jakie możemy wyrządzić jest to realne. I straty finansowe mogą być ogromne - wystarczy jeden włam i chwila nieuwagi home.pl, ale oni za to nie zapłacą a GK prawdopodobnie nie byłoby stać i nagle możemy zostać jedynie z 2-3 stronami bo na więcej nie będzie nas stać.Jeśli zaś chodzi o bezpieczeństwo, to jeszcze mi się nie zdarzył atak wrednych hakerów. Poza tym co to zmieni?
Jak mi się włamią, to za najdalej godzinę strona będzie działać jak dawniej. A jak to zrobią w nocy, to rano. Przecież na stronie nie mam żadnych tajnych danych. Jak się komuś chce włamywać tylko po to, aby umieścić info "Włamałem się", to niech się włamuje. My zgłosimy to organom ścigania i usuniemy informację. Dodamy też swoją, że nastąpiło włamanie i po sprawie...
W odpowiednim miejscu i czasie wyjaśnię ci dokładnie kilka schematów działania ludzi o których pisze, bo podejście które reprezentujesz jest bardzo niebezpieczne.
jestem za i część argumentów pozostawiam na spotkanie. Najszybciej pewnie online ale o tym więcej postaram się na priv napisać.Ale o tym też w osobnej dyskusji proponuję. Nie na forum, lub nie na tak otwartym forum.
Właśnie IMHO pomagam. Zwyczajnie nie chcę żeby ZHP strzeliło sobie w kolano pod względem IT. Wiem że są pewne potrzeby ale staram się patrzeć całościowo i długoterminowo.Więc na razie daj nam działać i staraj się pomóc. Naprawdę już się naczytałem czemu tego, albo tamtego się nie da.
I tak dla porządku mała notka biograficzna: nie jestem członkiem WNT aczkolwiek współpracuje z wydziałem od jakiegoś czasu. Ja nie podejmuję żadnych decyzji. Wyrażam tylko swój prywatny pogląd. Wszelkie decyzje pozostają w rękach administratorów serwerów i kierownika WNT. Przepraszam jeśli kogoś wprowadziłem w błąd, bo widzę teraz po tonie swoich odpowiedzi że tak mogło być.