Hej,
Wie ktoś może jakie są wymagania aby ubiegać się o przyznanie imprezie statusu imprezy ogólnopolskiej? I jakie z tego płyną korzyści poza tym, że można plakietkę imprezy nosić przez cały rok?
Ogólnie w sieci niestety nic mi się nie udało na ten temat znaleźć, przynajmniej na poziomie starszoharcerskim, bo wiem, że imprezom wędrowniczym odpowiednie certyfikaty wydaje Wydział Wędrowniczy Związku Harcerstwa Polskiego.
Jak ktoś się orientuje gdzie znajdę coś do poczytania na ten temat, to bardzo proszę o pomoc. Dzięki.
Ranga ogólnopolska imprezy
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
No tak, to logiczne. Ale spójrz tutaj.
Na tej podstawie wywnioskowałam, że jest to jednak jakaś bardziej biurokratyczna procedura...
Na tej podstawie wywnioskowałam, że jest to jednak jakaś bardziej biurokratyczna procedura...
Nie ma takich rzeczy, których nie da się zrobić. Pytanie brzmi tylko ile czasu i pracy trzeba w to włożyć.
-
- Nowicjusz
- Hufiec:
- Chorągiew:
- Kontakt:
Ten status to według mnie tylko jakiś wymysł Wydziały Wędrowniczego sam od 7 lat jestem organizatorem Rajdu Zimowego Głuchołazy i nie słyszałem nigdy o takim certyfikacie. Nawet jakby istniał to nie chciało by się nikomu go zdobywać myślę osobiście że to patrole i osoby podnoszą rangę rajdu a nie certyfikaty.
Na wortalu Łatwopalni a później wędrowniczym funkcjonowały różnorodne statusy watry w kwadracikach różnego koloru i wymaganiem na jeden ze statusów było zorganizowanie takiej "ogólnopolskiej imprezy". Taki cerftyfikat lub może bardziej Patronat świadczył o poziomie imprezy lecz dawał także szansę na szeroką promocję poprzez serwisy wymienione na początku posta. Aktualnie działalność taka na wortalu nie jest już prowadzona (mowa o statusach a nie o pomocy w promocji imprez )
pozdrawiam
pozdrawiam
hm. Jakub Juszyński
nowoczesne kuchnie warszawa